Open / sluit het menu
Online Stemtool

Nieuws

Online stemmen bij de Branchevereniging van Bibliotheken

7 jul. 2024
Openbare bibliotheken maken onze samenleving rijker. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) faciliteert haar leden hierbij.

Digitale verkiezingen op kandidaten voor het College van Omroepen

2 jul. 2024
Als lid van het College van Omroepen (CvO) vertegenwoordig en spreek je namens alle omroepen en zet je je in voor de versterking van de gehele sector. De leden van het college zijn actief binnen hun omroep en vormen een afspiegeling van de sector, van kleine tot grote omroepen.

Clinic met wereldkampioen en kanshebber op de Olympische Spelen; Joel de Jong

25 jun. 2024
Met Vote Company hebben we de missie om uitblinkers een podium te bieden. Dat doen we dagelijks door het faciliteren van publieksverkiezingen.

Algemene Ledenvergaderingen AFC Ajax

20 jun. 2024
De vereniging AFC Ajax heeft voor OnlineStemtool.nl gekozen om de stemprocedure van de Algemene Ledenvergadering digitaal te laten plaatsvinden.

Het EK Voetbal en Online Stemmen

17 jun. 2024
Afgelopen weekend is OnlineStemtool gebruikt voor een EK-voorspelling met een paar aanvullende vragen. Dit gebeurde bij een Award Uitreiking tijdens het EK Voetbal.

Gewogen stemronde organiseren met OnlineStemtool

10 jun. 2024
De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) maakt gebruik van OnlineStemtool en brengt de vragen tijdens de ALV zelf eenvoudig in stemming. Omdat niet iedere stem even zwaar telt, ontvingen de stemgerechtigden een gewogen stemcode.

De belangrijkste redenen van organisatoren om te kiezen voor OnlineStemtool.nl

4 jun. 2024
OnlineStemtool wordt door organisatoren van online stemrondes gemiddeld gewaardeerd op een 9,2. Een cijfer waar we trots op zijn. We hebben de organisatoren van Online Stemrondes ook gevraagd waarom ze nou specifiek OnlineStemtool.

Alleen stemgerechtigden kunnen eenmalig hun stem uitbrengen

31 mei 2024
Soms wil je een enquete uitvoeren maar er zeker van zijn dat alleen bepaalde mensen deze invullen en de link niet doorsturen. Of dat mensen meerdere keren een enquete invullen.

Stop Complaining

23 mei 2024
Onze collega heeft een 8-daagse ATB-tocht van Lissabon naar Santiago de Compostella gemaakt. Het was een mooi avontuur. Of hij nog learnings had vroegen we. Jazeker;
1) Volgende keer een eigen zadel mee.

Online stemmen voor de CAO

16 mei 2024
Online stemmen voor de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) biedt verschillende voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. NS Europe en Holland Food Service maken gebruik van OnlineStemtool om hun voorgelegde CAO’s online in stemming te brengen bij hun werknemers.

De Algemene Ledenvergadering als Hybride vergadering in de Energietransitie

9 mei 2024
Zuidenwind is een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt zo’n 700 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland.

Online stemmen tijdens de vakantie

30 apr. 2024
Mensen met schoolgaande kinderen weten het; momenteel is het mei-vakantie. En er komt nog veel meer aan. Binnenkort is het Hemelvaart en kort daarna al weer Pinksteren.

Online stemmen in de topklinische zorg

24 apr. 2024
Het HagaZiekenhuis biedt topklinische zorg aan inwoners van Den Haag en omstreken, een verzorgingsgebied van ruim 300.000 inwoners. Het HagaZiekenhuis maakt sinds 2022 gebruik van OnlineStemtool om diverse stemprocedures, zoals de algemene ledenvergadering, digitaal te laten plaatsvinden.

Inspirerende podcasts

18 apr. 2024
OnlineStemtool is onderdeel van Vote Company. Toen we 10 jaar bestonden hebben we niet alleen een boek geschreven .

Online stemmen in de gezondheidszorg

16 apr. 2024
Wat in 1924 begon met 3 artsen, is in het jubileumjaar uitgegroeid tot een collectief van ruim 130.000 zorgprofessionals. De VvAA is hun stem in het maat­schappelijk en politieke debat.

Boek over organiseren verkiezingen

10 apr. 2024
Rondom het 10-jarige bestaan van Vote Company schreven we een boek met inspiratie voor organisatoren van verkiezingen. De titel was "Je leven is pas begonnen, als je een Award hebt gewonnen".

Anoniem en online stemmen als investeerder

28 mrt. 2024
Nimbus is een investeerder. Als investeerder weten ze dat actieve betrokkenheid van aandeelhouders het verschil kan maken. Nimbus maakt gebruik van OnlineStemtool om stemgerechtigden online in de gelegenheid te stellen om hun stem anoniem, en vanaf elke plek ter wereld eenvoudig kenbaar te maken.

Als je betrokken mensen wilt hebben moet je mensen betrekken

22 mrt. 2024
“Als je betrokken mensen wilt hebben, moet je mensen betrekken.” Die uitspraak deed iemand met wie we in gesprek waren.

Online Stemmen op nieuwe bestuurders voor de Coöperatie

14 mrt. 2024
De Coöperatie Examens MBO is in 2020 opgericht om generieke digitale rekenexamens te ontwikkelen op basis van de nieuwe rekeneisen. Alle mbo-instellingen samen zijn oprichter en eigenaar van de coöperatie.

Meerdere vestigingen en stemmen voor de ondernemingsraad

1 mrt. 2024
De DB Keuken Groep heeft meerdere vestigingen die 100% onderdeel zijn van DB Keukens. Voor de verkiezing van de ondernemingsraad maakt DB Keukens gebruik van OnlineStemtool.

Een tweede woning kopen in het buitenland en de Algemene Ledenvergadering

20 feb. 2024
Een tweede woning kopen als vakantiewoning in het buitenland, om te verhuren of om te gebruiken tijdens je pensioen. Vaak krijg je dan ook te maken met een Algemene Ledenvergadering maar hoe organiseer je een ALV op afstand, in welke taal en hoe breng je jouw stem uit wanneer je niet op de locatie aanwezig kan zijn?
OnlineStemtool is in dat geval de ideale tool om eenvoudig een online verkiezing of stemming te organiseren.

Klimaatneutraal online stemmen met OnlineStemtool

15 feb. 2024
Vanmorgen was het in het nieuws; er wordt verwacht dat in 2050 alle auto's in Nederland electrisch zijn. Dat is dus over 26 jaar. Op dit moment is het 5% en de komende tijd wordt een afvlakking van de groei verwacht.

Online stemmen bij de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten

9 feb. 2024
Tijdens een speciale Algemene Ledenvergadering van de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten (ANBOS) was het voor alle leden die fysiek en digitaal aanwezig waren weer mogelijk om digitaal te stemmen met OnlineStemtool.
Uiteraard kun je de mensen die aan een fysieke vergadering deelnemen ook digitaal laten stemmen.

Joël de Jong richting de Paralympische Spelen in Parijs

6 feb. 2024
Bij een vorige update vermeldden we dat "onze" paralympisch atleet Joël de Jong genomineerd was voor de titel Parasportman van het jaar. Toch weer een link met een mooie verkiezing.

Hybride vergaderen met digitaal stemmen enorm in opkomst

5 feb. 2024
Meer en meer organisaties maken de overstap van een fysieke vergadering naar een hybride vergadering. Stemgerechtigden hebben daarbij de mogelijkheid om naar de locatie van de vergadering toe te komen.

Realtime inzicht in alle stemresultaten

29 jan. 2024
Als organisator van een stemming heb je online in 1 overzicht realtime inzicht in de stemresultaten. Je ontvangt hiervoor een persoonlijke login waarmee je in een beveiligde omgeving alle stemresultaten kan inzien.

Online stemmen voor of tijdens de algemene ledenvergadering (ALV)

22 jan. 2024
De algemene ledenvergadering of ALV is de algemene vergadering van een vereniging. Alle leden van de betreffende vereniging zijn welkom en hebben stemrecht op de ALV.

Vereenvoudigde Besluitvorming bij Fusies met OnlineStemtool

12 jan. 2024
Een fusie is een cruciale stap in de evolutie van elk bedrijf. Het vereist doordachte besluitvorming en consensus.

Digitaal stemmen voor de ondernemingsraad

7 jan. 2024
De ondernemingsraad (OR) komt op voor de belangen van het personeel in een onderneming of organisatie. De OR mag meedenken over bedrijfseconomische en sociale onderwerpen.

Online Stemmen zonder Abonnement

28 dec. 2023
Anoniem, eenvoudig, veilig en klimaatneutraal digitaal stemmen voor besluitvorming, stemrondes, verkiezingen, ledenraadplegingen, peilingen en enquêtes. Uitsluitend stemgerechtigden kunnen een stem uitbrengen, gegarandeerd! Met meer dan 12,5 jaar ervaring weet je zeker dat jouw stemming rechtsgeldig, veilig en soepel verloopt! Gebruikers hebben OnlineStemtool.

Paralympisch atleet Joël de Jong genomineerd bij NOC*NSF Sportgala

20 dec. 2023
OnlineStemtool.nl maakt onderdeel uit van Vote Company. Met Vote Company B.V. organiseren we naast de besloten stemrondes met OnlineStemtool ook Publieksverkiezingen. Vooral voor opdrachtgevers. Daarbij hebben we de missie om uitblinkers een podium te bieden.

Stemming voor Publieksprijs organiseren via OnlineStemtool

7 dec. 2023
Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. De prijs beloont creatieve en originele initiatieven ter bevordering van taaleducatie en taalontwikkeling in vreemde talen.

OnlineStemtool.nl in interview!

28 nov. 2023
Voor de BIG Improvement Day werd Wilfred Romijn, 1 van de oprichters van OnlineStemtool (onderdeel van Vote Company) geinterviewd; “Tijdens corona werd daar technologie voor besloten stemrondes aan toegevoegd. OnlineStemtool.nl is ideaal voor ledenorganisaties. Zij konden immers niet meer bijeenkomen voor de stemmingen.

Aanstaande woensdag zijn er Tweede Kamerverkiezingen

20 nov. 2023
Zet even de televisie aan en je wordt er aan herinnerd. Volgens de Kieswet mag dat niet digitaal.

Met OnlineStemtool kan je via verschillende devices een stem uitbrengen

27 okt. 2023
Dit kan namelijk via een smartphone, tablet, laptop en pc. Zo heb je altijd genoeg keuze op welke manier en vanaf welke locatie jij je stem kan uitbrengen.

Algemene ledenvergaderingen bij sportverenigingen

21 okt. 2023
Ook sportverenigingen moeten jaarlijks een ALV houden waarbij er ook stemmingen plaatsvinden. Zo moet er gestemd worden over nieuwe besluiten, begrotingen en over nieuwe bestuursleden.

PARTNERSHIP MET TREES FOR ALL IS VERLENGD

16 okt. 2023
De Co2-uitstoot van OnlineStemtool is al beperkt/nihil door bijvoorbeeld te werken met een (gerenommeerde) duurzame server-aanbieder. Toch compenseren we onze uitstoot volledig door middel van ons, net verlengde, partnership met Trees for All.

Buitengewone Algemene Ledenvergadering AFC Ajax

25 sep. 2023
De vereniging AFC Ajax heeft voor OnlineStemtool.nl gekozen om de stemprocedure van de Algemene Ledenvergadering (ALV) en de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van de vereniging digitaal te laten plaatsvinden.

Efficiëntie en tijdswinst in de medisch specialistische zorg in Nederland

20 sep. 2023
Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de branchevereniging van zelfstandige klinieken in Nederland. Klinieken leveren zo’n 16% van de medisch specialistische zorg in Nederland.

Vragen live in stemming brengen tijdens de Algemene Ledenvergadering

5 sep. 2023
Nucleuszorg, een organisatie in Zeeuws-Vlaanderen dat huisartsen in bepaalde sectoren in de zorg ondersteunt, maakte vorige week wederom gebruik van Onlinestemtool.nl voor de Algemene Ledenvergadering. Daarbij hebben zij zelf in het klantaccount de vragen tijdens de online vergadering live in stemming gebracht, dat werkt heel eenvoudig.

Part-time emigreren na een mooie vakantie

28 aug. 2023
Nu veel mensen net terug zijn van vakantie horen we het veel om ons heen; "Het was zo lekker in Kroatie/Griekenland/Portugal/vul maar in, en het leven is daar ook nog eens betaalbaarder. Ik denk dat ik toch maar eens ga onderzoeken of ik niet een deel van het jaar daar kan gaan zitten".

Besluiten nemen in de zomervakantie!

11 jul. 2023
Moeten er voor de zomervakanties echt op gang komen nog besluiten worden genomen? Of is er in de zomervakantie toch iets waar door stemgerechtigden over gestemd moet worden? Maar dan even via mobiel omdat niet iedereen een laptop bij zich heeft? Dat kan via www.onlinestemtool.nl .
Dit kan helemaal zelfstandig door jullie worden ingericht maar we kunnen het ook full-service voor jullie klaar zetten.

De laatste grote beslissingen voor de zomervakanties

4 jul. 2023
Moeten er voor de zomervakanties echt op gang komen nog besluiten worden genomen? Dat kan eenvoudig hybride of volledig online via OnlineStemtool.nl. Meer en meer organisaties houden hybride vergaderingen waarbij ook gestemd kan worden.

Digitale Verkiezingen voor de Deelnemersraad

27 jun. 2023
Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) is het waarborgfonds voor de sociale woningbouw in Nederland. WSW zorgt via borging voor gunstige financiering van woningcorporaties, tegen zo laag mogelijke kosten.

Topdrukte bij OnlineStemtool

20 jun. 2023
Bij Onlinestemtool.nl is het nog even topdrukte in verband met digitale stemrondes voor besluiten die nog voor de zomer genomen moeten worden.

GroenLinks provincie Noord-Brabant maakt gebruik van OnlineStemtool voor de Algemene Ledenvergadering

12 jun. 2023
Met OnlineStemtool kunnen de leden van GroenLinks op een eenvoudige en veilige manier digitaal stemmen, waardoor de betrokkenheid van de leden vergroot wordt en de besluitvorming soepeler verloopt. Met OnlineStemtool kunnen leden vanaf elke locatie hun stem uitbrengen, waardoor deelname aan de besluitvorming ook toegankelijker wordt.

Digitaal stemmen is nu dubbel duurzaam

31 mei 2023
Digitaal stemmen is nu dubbel duurzaam ten opzichte van bij elkaar komen om te stemmen. Want er hoeven geen kilometers meer te worden gereisd en de Co2-uitstoot voor de servers wordt geminimaliseerd maar ook gecompenseerd via onze partner Trees for All .

Snel, efficiënt en betrouwbaar stemmen voor jouw Pensioen

23 mei 2023
Bij BrightPensioen ben je betrokken bij belangrijke beslissingen die invloed hebben op jouw pensioen. BrightPensioen maakt gebruik van OnlineStemtool tijdens de online stemming van de algemene ledenvergadering.

De voordelen van online stemmen in de huisartsenzorg

16 mei 2023
Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijns-organisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen. Nucleuszorg heeft als doel om samen met artsen en medewerkers te voorzien in goede en toegankelijke huisartsenzorg; buiten kantooruren via Nucleushuisartsenposten en tijdens kantooruren met zelfstandig gevestigde huisartsenpraktijken verspreid door de hele regio.

Algemene Vergaderingen in de Energietransitie

8 mei 2023
Ecopower.be heeft voor OnlineStemtool gekozen om de stemprocedure van de Algemene Vergadering hybride te laten plaatsvinden. Ecopower.be verenigt meer dan 67.000 burgers die samen groene, Belgische energie produceren.

Online Stemtool voor Internationale organisaties

3 apr. 2023
OnlineStemtool.nl is ook de ideale tool om internationaal een online verkiezing of stemming voor bijvoorbeeld de Algemene Ledenvergadering te organiseren. Alle stemgerechtigden ontvangen voor aanvang van de stemming een unieke stemcode per e-mail waarmee ze digitaal en volledig anoniem hun stem kunnen uitbrengen in de taal van uw keuze.

Nieuwe video’s voor organisatoren online stemrondes

28 mrt. 2023
OnlineStemtool.nl werkt eenvoudig en is veilig en betrouwbaar. Bekijk nu de nieuwe video's van ieder 1 a 2 minuten die iedere stap voor de organisator van een online stemronde toelichten.

Digitaal stemmen voor de ondernemingsraad in de kinderopvang

12 mrt. 2023
Mikz kinderopvang heeft voor OnlineStemtool gekozen om online te stemmen voor de 5 beschikbare plekken in de ondernemingsraad. Alle 342 stemgerechtigden ontvingen per mail een unieke en persoonsgebonden stemcode.

De "r" zit in de maand, dit is de oplossing

7 feb. 2023
Het is prachtig weer vandaag. Maar de "r" zit in de maand en je hoort het massaal om je heen; "ik heb griep en het is toch echt wel pittig. Ik heb toch weer corona, dus ik blijft thuis".

Algemene Ledenvergadering in de Glastuinbouw

2 feb. 2023
Ondernemers in de glastuinbouw telen op een verantwoorde manier groenten, bloemen, planten en zachtfruit onder glas ter bevordering van een gezonde samenleving.
De gewascoöperatie Tomaat is in 2015 opgericht en heeft tot doel onderzoek te doen om knelpunten in de tomatenteelt op te lossen.

Besluiten digitaal in stemming brengen was nog nooit zo makkelijk

13 jan. 2023
Wil je vragen digitaal in stemming brengen voor bijvoorbeeld een Algemene LedenVergadering of VVE? Dat was nog niet eerder zo makkelijk als met de gebruiksvriendelijke techniek van OnlineStemtool.nl. Je kunt zelf de vragen en antwoorden toevoegen of dat door ons laten doen.

Digitale stemronde organiseren zonder abonnement

9 jan. 2023
Onze full-service rondom digitaal stemmen werd bij OnlineStemtool altijd al zonder abonnement afgenomen. Zonder automatische verlenging dus.
Daarna lanceerden we " Do it Yourself rondom online stemmen ".

1,6 miljoen bomen geplant, bijdrage aan klimaatneutrale stemrondes

5 jan. 2023
We beginnen het nieuwe jaar met een goed bericht. Vote Company en OnlineStemtool zijn partner van Trees for All.

Verkiezing Onderneming en ZZP’er van het jaar Gemeente Raalte

5 dec. 2022
Dit netwerkevenement is afgelopen maand georganiseerd voor alle ondernemers in de gemeente Raalte en alle ambtenaren die werken bij de gemeente Raalte en met ondernemers in aanraking komen. Tijdens het evenement vond ook de verkiezing voor Onderneming en ZZP’er van het jaar plaats.

Algemene Ledenvergaderingen FSV De Feijenoorder

2 dec. 2022
FSV De Feijenoorder is de grootste onafhankelijke supportersvereniging van Nederland. De Feijenoorder verbindt Feyenoordsupporters met elkaar en met de club.

Digitaal stemmen tijdens griep- en coronagolf

21 okt. 2022
Bijna dagelijks kun je nu om je heen horen dat er mensen zijn die corona of griep hebben. Gelukkig kunnen die mensen met OnlineStemtool.

Digitaal stemmen voor de ondernemingsraad (OR)

18 okt. 2022
Telindus, onderdeel van de Proximus Groep, is de strategisch IT partner voor de flexibele organisatie van de toekomst. Voor de OR-verkiezing heeft Telindus gebruik gemaakt van OnlineStemtool.

Digitaal stemmen voor een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV)

2 okt. 2022
De Edese Golfclub Papendal heeft voor OnlineStemtool.nl gekozen om digitaal verkiezingen voor de Bijzondere Algemene Ledenvergadering te organiseren.

Digitaal stemmen voor de Medezeggenschapsraad (MR)

28 sep. 2022
Het Almende College heeft voor OnlineStemtool.nl gekozen om digitaal verkiezingen voor de Medezeggenschapsraad (MR) te organiseren.

CO2 compensatie bij Digitaal Stemmen

21 sep. 2022
1 van de 1e afnemers van OnlineStemtool.nl was een collectief rondom zonnepanelen. Bij Onlinestemtool.nl wordt veel thuis gewerkt, we reizen veel met de trein, ons team-uitje deze zomer was suppen in de prachtige natuur bij Loosdrecht.

Uitbreiding Team OnlineStemtool.nl

12 sep. 2022
OnlineStemtool.nl maakt een mooie groei door. Steeds meer organisaties maken er gebruik van om betaalbaar digitale stemrondes te organiseren. Daarom is het team uitgebreid met Archie.

Digitaal stemmen rondom een fusie, zo doe je dat

12 aug. 2022
Bij het samengaan van bedrijven, instellingen, verenigingen, maatschappen, besturen etc. moeten vaak veel beslissingen worden genomen.

Thuis werken en dus ook digitaal besluiten nemen blijft de norm

17 jan. 2022
Maar liefst 5,7 miljoen mensen keken afgelopen vrijdag naar de Corona persconferentie van het nieuwe kabinet. Thuis werken en dus ook digitaal besluiten nemen blijft voorlopig nog de norm.

Online in stemming brengen was nog nooit zo eenvoudig

12 jan. 2022
Wil je vragen digitaal in stemming brengen voor bijvoorbeeld een Algemen LedenVergadering of VVE? Dat was nog niet eerder zo makkelijk als met de gebruiksvriendeijke techniek van OnlineStemtool.nl. Je kunt zelf de vragen en antwoorden toevoegen of dat door ons laten doen.

1,6 miljoen bomen geplant in 2022; op naar klimaatneutrale stemrondes

5 jan. 2022
Vote Company en OnlineStemtool zijn partner van Trees for All. Daarmee leveren we een bijdrage aan de CO2-compensatie rondom online stemrondes en publieksverkiezingen.

OnlineStemtool.nl is verhuisd

1 jan. 2022
Vanaf 1 januari 2022 is OnlineStemtool.nl (onderdeel van Vote Company) gevestigd in Hilversum.
Deze locatie sluit nog beter aan bij ons team en de locaties waar onze opdrachtgevers gevestigd zijn.

Online Stemrondes voor leden-organisaties

11 dec. 2021
Er blijft onverminderd vraag naar online stemrondes voor ledenorganisaties. In september en oktober was dat steeds meer hybride; dus een deel van de mensen komt naar een vergadering toe, een ander deel stemt vanaf thuis of een andere locatie.

Corona Spoedwet: Online vergaderen en besluitvorming in ieder geval t/m 1 februari 2022

9 dec. 2021
De Corona Spoedwet, die met terugwerkende kracht op 16 maart 2020 in werking is getreden, loopt inmiddels tot en met 1 februari 2022 (inmiddels heet dit de Coronawet).
Men kan daar door tot en met 1 febrauri 2022 kiezen voor het houden van een vergadering via elektronische weg.

Online algemene ledenvergadering met digitaal stemmen

17 sep. 2021
Inmiddels is er tijdens vele algemene ledenvergaderingen die online hebben plaats gevonden digitaal gestemd via www.onlinestemtool.nl
Het grootste compliment is dat organisaties die er gebruik van maken terugkeren.

Online vergadering organiseren met gratis extra vragen

16 sep. 2021
We hebben nu een mooi aanbod voor je. Wil je een online vergadering organiseren? Als je in september OnlineStemtool afneemt krijg je alle extra vragen gratis.
Dus wil je digitaal laten stemmen voor je VVE? Of een Online Vergadering organiseren? Maak dan nu gebruik van www.

Binnenkort ook digitaal stemmen met een abonnement

14 sep. 2021
Ondanks de grote waardering voor de full-service dienstverelning rondom OnlineStemtool komen we binnenkort ook met abonnementen waarbij organisaties zelf hun online stemronde helemaal zelf kunnen beheren. Later meer daar over. Maar uiteraard blijft de full-service dienstverlening, zoals je die inmiddels ervaren hebt, ook mogelijk.

Veilige en betrouwbare digitale stemrondes

9 sep. 2021
Deze zomer is er hard gewerkt om OnlineStemtool.nl verder door te ontwikkelen. Sommige updates zijn direct zichtbaar. Zo is bijvoorbeeld het real-time dashbord nog gebruiksvriendelijker geworden.

Nieuwe teamleden OnlineStemtool

8 sep. 2021
Deze zomer hebben we de nieuwe team-leden Rudi en Daan kunnen verwelkomen om aan de toenemende vraag voor online sterondes te kunnen voldoen.
De inwerkperiode is voorbij en inmiddels draaien zij volop mee! .

Digitale stemrondes are here to stay

7 sep. 2021
Digitale stemrondes werden door Corona eerst gezien als een noodzakelijke oplossing. Inmiddels hebben veel van onze klanten, waaronder bijvoorbeeld ervaren dat het ook vaak de beste oplossing is.

Partnership met MeetingMasters

28 aug. 2021
Veel van onze klanten blijken ook behoefte te hebben aan ondersteuning bij het organiseren en goed laten verlopen van een digitale vergadering. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met MeetingMasters.

Katholiek Onderwijs Vlaanderen beoordeelt de OnlineStemtool.nl met 9,8

2 jul. 2021
Katholiek Onderwijs Vlaanderen maakte voor haar OR-verkiezing gebruik van de OnlineStemtool.nl. Stemgerechtigden kregen de mogelijkheid om te stemmen op een kandidaat naar zijn of haar voorkeur.

Topdrukte op OnlineStemtool.nl

22 jun. 2021
Ook deze week is het weer topdrukte op OnlineStemtool.nl. In Nederland faciliteren we met OnlineStemtool.

Gewogen stemming voor Brancheorganisatie Kinderopvang

9 jun. 2021
Op 3 juni 2021 hield Brancheorganisatie Kinderopvang haar algemene leden vergadering. Voor deze gewogen stemming kreeg iedere stemgerechtigde een unieke stemcode met een wegingsfactor.

OnlineStemtool nu ook in het Duits beschikbaar

28 mei 2021
Na een Nederlandse , Belgische , Franse en Spaanse website over digitaal stemmen voor ledenraden, verenigingen voor eigenaren, ondernemingsraden, medezeggenschapsraden, coöperaties en initiatieven voor burgerparticipatie heeft de beste online stemtool nu ook een Duitse website.
Duitsers kunnen voor een online stemtool vanaf nu terecht op https://www.

OR-verkiezing voor Kemira Rotterdam

28 mei 2021
Kemira Rotterdam maakte voor haar OR-verkiezing gebruik van de OnlineStemtool.nl. De medewerkers kregen per mail een uitnodiging om te stemmen op hun favoriete kandidaat.

Fuseren tot een vereniging

24 mei 2021
VvSL maakte in maart gebruik van de OnlineStemtool.nl om samen met NVS-NVL te fuseren tot één vereniging.

De ervaring van Golfclub Broekpolder

6 mei 2021
In april hebben wij de stemming voor Golfclub Broekpolder gefaciliteerd. Zij maakten onder andere gebruik van de live-begeleiding op locatie.

Webinar digitaal stemmen

19 apr. 2021
Neem morgen om 12:00 deel aan de webinar over digitaal stemmen. We bespreken onder andere hoe je kunt stemmen tijdens een online vergadering, anonimiteit, veiligheid, hoe het juridisch zit en nog veel meer!
Dit webinar duurt 30 minuten en er is direct de mogelijkheid om live vragen te stellen.

Terugkerende klant: KNRB

24 mrt. 2021
Afgelopen dinsdag maakte de Koninklijke Nederlandse Roeibond voor de derde keer gebruik van de OnlineStemtool.nl. Door de nieuwe functies in het klantaccount, konden zij het stemmen volledig zelf regelen zonder live-begeleiding.

Digitale stemming voor fusering

18 mrt. 2021
De voetbalverenigingen V.V. OZC en OVC ’21 maakte in februari gebruik van de OnlineStemtool om te fuseren tot een vereniging. Iedere lid kreeg een unieke stemcode via de mail om vervolgens in te stemmen met dit besluit.

OnlineStemtool nu ook voor Spaanstaligen

15 mrt. 2021
Na een Nederlandse , Belgische en Franse website over digitaal stemmen voor ledenraden, verenigingen voor eigenaren, ondernemingsraden, medezeggenschapsraden, coöperaties en initiatieven voor burgerparticipatie heeft de beste online stemtool nu ook een Spaanstalige website.
Spaanstaligen kunnen voor een perfecte online stemtool vanaf nu terecht op https://www.

OR-verkiezing voor NLPO

11 mrt. 2021
NLPO is een stichting dat de belangen van de lokale publieke omroepen in Nederland behartigt. Voor de OR-verkiezing heeft NLPO op eind februari gebruikgemaakt van OnlineStemtool.

Onlinestemtool.nl met 8,6 beoordeeld

8 mrt. 2021
Niet alleen onze klanten ervaren de OnlineStemtool.nl positief, maar ook de gebruikers. Wij vroegen aan 3.500 gebruikers naar hun ervaringen. Gemiddeld is de gebruiksvriendelijkheid van OnlineStemtool.

Terugkerende klant: Nucleuszorg

1 mrt. 2021
Nucleuszorg, een organisatie in Zeeuws-Vlaanderen dat huisartsen in bepaalde sectoren in de zorg ondersteunt, maakte vorige week voor de tweede keer gebruik van de Onlinestemtool. Daarbij hebben zij zelf in het klantaccount de vragen tijdens de online vergadering in beeld laten komen en weer dicht kunnen zetten.

Onlinestemtool nu ook in het Frans beschikbaar

18 feb. 2021
Onlangs werd al een website gelanceerd over het online stemmen voor Belgische ledenorganisaties zoals ledenraden, ondernemingsraden, medezeggenschapsraden, initiatieven voor burgerparticipatie en coöperaties ( www.onlinestemtool.be ).
Om alle Franstaligen in België, in Frankrijk en in Franstalige gebieden beter van dienst te kunnen zijn, is er nu ook een Franstalige website over digitaal stemmen www.

Tweetalige stemwebsites voor VSOA

15 feb. 2021
Ook in België wordt er van de OnlineStemtool volop gebruikgemaakt. Zo konden diverse afdelingen van VSOA een stem voor de OR-verkiezing uitbrengen via de Onlinestemtool.

Meerdere vragen tijdens een stemming mogelijk

2 feb. 2021
Bewoners van appartementencomplexen De Berkenhof hadden in december een week de tijd om zijn of haar stem uit te brengen op 20 meerkeuzevragen. Voor het gebruik van de OnlineStemtool.nl zit geen maximum of minimum van het aantal vragen waarover gestemd kan worden.

Veilig stemmen tijdens ALV

24 jan. 2021
Tennisclub '91 Stadshagen maakte gebruik van de OnlineStemtool om tijdens de ALV veilig te kunnen stemmen. Iedere stemgerechtigde ontving een mailing met daarin zijn of haar unieke stemcode, de link van de stemwebsite en de Zoom-link voor de online vergadering.

Vraag van de week: hoe ziet een mailing eruit?

21 jan. 2021
Hoe ziet een mailing eruit wanneer ik de stemcodes door Onlinestemtool.nl laat versturen naar de stemgerechtigden?
De mailing ziet er overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit.

Website OnlineStemtool.be gelanceerd!

19 jan. 2021
Kleine én grote bedrijven, organisaties en verenigingen die een online stemming, digitale verkiezing, stemming, enquête, ledenraadpleging, peiling of poll houden en in Belgie gehuisvest zijn maken steeds meer gebruik van OnlineStemtool.nl. Daarom is er speciaal voor hen nu ook een Belgische website gelanceerd.

Stemming voor een nieuwe voorzitter

18 jan. 2021
FSV De Feijenoorder, supportersvereniging van de voetbalclub Feyenoord, maakte gebruik van de OnlineStemtool. Zo moest er een nieuwe voorzitter gekozen worden.

Vraag van de week: aantal stemmen in zien tijdens een verkiezing

12 jan. 2021
Kan ik tijdens de stemperiode zien hoeveel stemmers al zijn of haar stem heeft uitgebracht?
Ja. Jullie ontvangen een klantaccount waarin je realtime de stemresultaten kunt bekijken.

Verhuisbericht

11 jan. 2021
Ons vorige kantoor werd begin vorig jaar al te klein. Maar sindsdien hebben we vooral vanuit huis gewerkt.

Stem uitbrengen via verschillende devices

10 jan. 2021
Heb je geen laptop of computer? Of is je telefoon leeg precies wanneer er gestemd kan worden?
Met de OnlineStemtool kan je via verschillende devices een stem uitbrengen. Dit kan namelijk via een smartphone, tablet, laptop, desktop en pc.

Laagdrempelige stemomgeving

8 jan. 2021
Heb je een stemming waarbij de stemgerechtigden niet thuis zijn in de digitale wereld? Geen probleem! Wij zetten een laagdrempelige en overzichtelijke stemomgeving voor je klaar.
Zo heeft de Evanglische Omroep een stemming gehouden waarbij stemgerechtigden op twee vragen een stem konden uitbrengen.

Stemming voor een OR-verkiezing

7 jan. 2021
Midden november hield Fource Services haar OR-verkiezing. Meer dan 2000 stemgerechtigden hadden een week de mogelijkheid om zijn of haar stem uit te brengen.

Privacy is belangrijk

5 jan. 2021
Iedere stem die via OnlineStemtool.nl wordt uitgebracht is altijd anoniem en we hanteren strikte regels om de privacy van stemmers te waarborgen. We begrijpen als je vragen over dit onderwerp hebt en dat je wil weten hoe we er voor zorgen dat stemmen via OnlineStemtool.

Vraag van de week: wanneer een wegingsfactor

4 jan. 2021
Er zijn verschillende aanvullende opties waarvan je gebruik kunt maken en zo ook van een wegingsfactor.
Wanneer is een wegingsfactor van toepassing?

Aanvullende opties

30 dec. 2020
COC Nederland, de Nederlandse belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders, hield eind november haar jaarlijkse ALV. Hierbij brachten 20 lidorganisaties zijn of haar stem uit.

Instemmen van nieuwe leden

28 dec. 2020
Helaas zit een vakantie naar de zon of naar de sneeuw door Corona er voor nu even niet in. Toch moeten er ook in deze tijd besluiten worden genomen en nieuwe leden worden ingestemd.

Veiligheid is van groot belang

23 dec. 2020
Iedere stemming op OnlineStemtool.nl moet natuurlijk veilig en eerlijk verlopen en mag niet te beïnvloeden zijn. We begrijpen als je vragen over dit onderwerp hebt en dat je wilt weten hoe we ervoor zorgen dat OnlineStemtool.

Stemming in een andere taal

21 dec. 2020
Heb je een stemming in een andere taal? Geen probleem! Wij zetten graag de stemwebsite klaar in de gewenste taal. ILP Vegetable ging jou voor en hield haar stemming in het Engels.

Unieke stemcode met wegingsfactor

16 dec. 2020
Op 4 november hield Glastuinbouw Nederland haar ALV waarbij de stemgerechtigden een stem konden uitbrengen voor de besluiten van Gewascoöperatie Tomaat. Iedere stemgerechtigde ontving een unieke stemcode met daarbij een wegingsfactor.

Tweede stemming NBBU

15 dec. 2020
In november mochten wij voor de tweede keer een stemming verzorgen voor NBBU, Nederlandse Bond Van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Zij maakten gebruik van live-begeleiding, zodat de vragen in stemming werden gebracht wanneer het agendapunt werd besproken.

Meerdere antwoordmogelijkheden selecteren

11 dec. 2020
Vanaf nu kunnen stemmers bij een vraag ook meerdere antwoordmogelijkheden selecteren. En het maakt niet uit hoeveel antwoordopties jij wilt dat een stemmer selecteert.

Terugkerende klant: KVNRO

3 nov. 2020
Gisteravond vond de tweede stemming van Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserve Officieren (KVNRO) plaats. Meer dan 118 leden hadden zich voor de online vergadering aangemeld en konden digitaal hun stem uitbrengen.

Live-begeleiding voor de SV Tri Movere

28 okt. 2020
De Nijmeegse studievereniging Tri Movere hield haar algemene leden vergadering (ALV) op dinsdagavond 27 oktober. Zij gebruikte daarvoor de Online Stemtool om haar nieuwe leden in te stemmen en maakte daarnaast gebruik van de live-begeleiding.

Onlinestemtool.nl nu ook in Spanje

27 okt. 2020
Nieuwsbericht vandaag: " FC Barcelona vindt het houden van een fysieke stemming middenin de corona-crisis onverantwoord."
Gelukkig gaat Onlinestemtool.

Stemming van bestuursleden voor Eben-Haezer schoolvereniging

20 okt. 2020
Onlangs heeft Eben-Haezer schoolvereniging in Emmeloord een OR-verkiezing gehouden voor het verkiezen van de nieuwe bestuursleden. Meer dan 200 leden mochten in een tijdvak van 5 dagen met de verkregen unieke stemcode zijn of haar stem uitbrengen op de stemwebsite.

Online ALV voor Hockeyclub 's-Hertogenbosch

15 okt. 2020
Hockeyclub 's-Hertogenbosch hield op dinsdagavond 13 oktober online haar algemene ledenvergadering. Zij maakte daarbij gebruik van de Online Stemtool.

Hoe ziet de rapportage er uit?

14 okt. 2020
Een veelgestelde vraag is hoe de uitslag van een stemming er uit ziet. Je ontvangt van ons na afloop van de stemperiode een PDF-bestand met de uitslag.

Live begeleiding tijdens ALV van NVO

10 okt. 2020
De Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) heeft tijdens haar algemene ledenvergadering op donderdagavond 8 oktober gebruikgemaakt van de Online Stemtool. Wij begeleidde hen tijdens deze vergadering door elke vraag te sluiten wanneer het bijhorende agendapunt was afgerond.

OR-verkiezing voor Telindus

9 okt. 2020
Telindus, onderdeel van de Proximus Groep, is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Voor de OR-verkiezing heeft Telindus op 24 september jl.

Webinar op 8 oktober 2020

8 okt. 2020
Als gevolg van het Corona-virus kiezen veel organisaties er voor ledenvergaderingen online te houden. Daarbij is het essentieel dat leden veilig digitaal kunnen stemmen.

Webinar 8 oktober terugkijken

8 okt. 2020
Dit webinar gaat over het gebruiken van Online Stemtool tijdens een Live Vergadering. Steeds meer organisaties kiezen er voor om hun leden via OnlineStemtool.

Webinar terugkijken

21 sep. 2020
We krijgen dagelijks veel vragen van verenigingen hoe een digitale stemming te organiseren, welke mogelijkheden er zijn, hoe het juridisch zit, wat de kosten zijn, etc. Daarom organiseerden we op maandag 21 september een gratis live webinar.

Jamie als versterking van het Onlinestemtool.nl team

28 aug. 2020
Nu de zomervakantie voor velen voorbij is, verzorgen we weer voor veel opdrachtgevers verkiezingen waarbij men besloten groepen digitaal laat stemmen. Onze nieuwe collega Jamie is begin augustus bij Vote Company begonnen en versterkt het team van www.

Online Stemtool ging Europa in deze zomer!

27 aug. 2020
Gaan we wel of niet op zomervakantie naar het buitenland? Dat was natuurlijk best wel een thema dit jaar. De Online Stemtool voor besloten groepen heeft inmiddels wel de stap naar het buitenland gezet.

Datum volgende webinar binnenkort bekend gemaakt

26 aug. 2020
De datum voor een volgende webinar over digitaal stemmen wordt binnenkort bekend gemaakt. Kun je zo lang niet wachten? Neem dan nu contact met ons op voor een (live) demo: https://onlinestemtool.

Ook in de zomerperiode gaan we door

6 aug. 2020
Ook in de zomerperiode gaan wij gewoon door met het faciliteren en begeleiden van vergaderingen en verkiezingen.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de Online Stemtool? Neem dan contact op via onze website https://onlinestemtool.

Live webinar over digitaal stemmen

16 jul. 2020
Gisteravond organiseerden wij een live webinar. In deze webinar vertelden wij alles over de werking, de veiligheid en de praktische zaken van digitaal stemmen tijdens een ALV met behulp van Onlinestemtool.

Onlinestemtool.nl volop ingezet voor besloten groepen

10 jul. 2020
De Onlinestemtool.nl voor besloten groepen wordt momenteel volop ingezet. Recent bijvoorbeeld voor live stemrondes (met live begeleiding) van Holland Solar, Nederland Distributieland, de JOVD en NBBU.

Beveiliging laten wij regelmatig door externe partijen checken

9 jul. 2020
De afgelopen 24 uur hebben we talloze keren de vraag gekregen of wij betrokken waren bij die Lijsttrekkersverkiezing van het CDA? Het antwoord op die vraag is "Nee". We faciliteren wel online stemrondes voor andere politieke partijen.

Onlinestemtool.nl biedt live begeleiding

12 jun. 2020
Onze doorontwikkelde Online Stemtool voor besloten groepen werd al jaren gebruikt door bijvoorbeeld coöperaties. Daarbij werd er vaak in een bepaald tijdvak gestemd.

Onze collega Lotte in actie

11 jun. 2020
Het begeleiden van Algemene Leden Vergaderingen waarbij gestemd kan worden via www.onlinestemtool.nl is inmiddels dagelijkse business! De vragen worden open en dicht gezet in het tempo van de vergadering.

Meer mensen maken actief gebruik van hun stemrecht

10 jun. 2020
De partijen die gebruik maken van www.onlinestemtool.nl zien dat er met digitaal stemmen meer mensen actief gebruik maken van hun stemrecht! Digitaal stemmen zorgt dus voor meer betrokkenheid en een breder draagvlak! We zijn er dan ook van overtuigd dat digitaal stemmen blijvend zal zijn. Ook als we straks weer bij elkaar mogen komen om besluiten te nemen kan dat prachtig worden aangevuld met stemgerechtigden die stemmen op afstand!.

Dagelijks maken organisaties gebruik van Onlinestemtool.nl

9 jun. 2020
Dagelijks maken organisaties gebruik van Onlinestemtool.nl. Verenigingen geven we graag de tip mee om als er toch vergaderd wordt goedkeuring te vragen om hun statuten aan te passen zodat ze blijvend digitaal kunnen laten stemmen! Kijk voor meer informatie op https://onlinestemtool.
Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia