Open / sluit het menu
Online Stemtool

De Algemene Ledenvergadering als Hybride vergadering in de Energietransitie

Zuidenwind is een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt zo’n 700 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland. Het hoofddoel van de coöperatie is: meer windenergie realiseren. Dat doet Zuidenwind samen met de lokale bevolking. De rendementen van de windmolens vloeien naar de lokale gemeenschap en de leden van de coöperatie.

Meer en meer organisaties houden hun ALV als hybride vergadering. Stemgerechtigden hebben daarbij de mogelijkheid om naar de locatie van de vergadering toe te komen. Echter, ze kunnen de vergadering ook online volgen en online hun stem uitbrengen. We zien dat de totale opkomst daarmee vaak verhoogd wordt. Veel van onze opdrachtgevers zien het als een goede ontwikkeling als meer mensen bij besluitvorming betrokken zijn.

Uiteraard kun je de mensen die aan een “fysieke vergadering” deelnemen ook digitaal laten stemmen. Op die manier komen de resultaten van zowel de deelnemers die bij de vergadering aanwezig zijn, als van degenen die vanaf hun eigen locatie de vergadering volgen en stemmen, bij elkaar in 1 overzicht. Realtime!

Naast de bovenstaande mogelijkheid is het bij OnlineStemtool ook mogelijk om de stemperiode voor aanvang van de vergadering online open te zetten. Op deze manier kan uw organisatie alle leden de mogelijkheid bieden om al voor aanvang van de vergadering anoniem en digitaal hun stem uit te laten brengen. De stemresultaten zijn ondertussen voor de organisatie realtime inzichtelijk in het dashboard van het klantaccount.

Met behulp van OnlineStemtool konden de stemresultaten direct na het sluiten van de ALV worden gepresenteerd aan de leden van de coöperatie Zuidenwind. Naast de operationele voordelen draagt het gebruik van OnlineStemtool ook bij aan een milieuvriendelijke aanpak door het verminderen van papiergebruik en reisbewegingen, waardoor de ecologische voetafdruk van de ALV aanzienlijk wordt verminderd.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia