Open / sluit het menu
Online Stemtool

Corona Spoedwet: Online vergaderen en besluitvorming verlengd t/m 10 januari 2022

De Corona Spoedwet, die met terugwerkende kracht op 16 maart 2020 in werking is getreden, loopt inmiddels tot en met 10 januari 2022 (inmiddels heeft dit de Coronawet). 

Men kan daar door tot en met 10 januari 2022 kiezen voor het houden van een vergadering via elektronische weg. Ook als dit niet in de statuten geborgd is. De Corona-spoedwet wordt telkens met 3 maanden verlengd. De algemene verwachting is dat er ook na 10 januari 2022 weer verlengd wordt en er voorlopig dus nog electronisch vergaderd en besloten kan blijven worden. 

Om digitaal vergaderen en stemen in de toekomst mogelijk te maken kan het verstandig zijn om bij de statuten aan te passen.

Bronnen;

Artikel van het kenniscentrum van de KNHB over deze richtlijn

Artikel van de KVK (zij hebben het nog over een verlenging tot 1 december 2021, dit is dus inmiddels verlengd t/m 10 januari 2022. Zie dit artikel)

 

 

 

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNMTKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia