Open / sluit het menu
Online Stemtool

Online stemmen voor of tijdens de algemene ledenvergadering (ALV)

De algemene ledenvergadering of ALV is de algemene vergadering van een vereniging. Alle leden van de betreffende vereniging zijn welkom en hebben stemrecht op de ALV.

Meer en meer organisaties houden hun ALV als hybride vergadering. Stemgerechtigden hebben daarbij de mogelijkheid om naar de locatie van de vergadering toe te komen. Echter, ze kunnen de vergadering ook online volgen en online hun stem uitbrengen. We zien dat de totale opkomst daarmee vaak verhoogd wordt. Veel van onze opdrachtgevers zien het als een goede ontwikkeling als meer mensen bij besluitvorming betrokken zijn.

Uiteraard kun je de mensen die aan een “fysieke vergadering” deelnemen ook digitaal laten stemmen. Bij OnlineStemtool is het mogelijk om de vragen één voor één in stemming te brengen tijdens de vergadering. Op die manier komen de resultaten van zowel de deelnemers die bij de vergadering aanwezig zijn, als van degenen die vanaf hun eigen locatie de vergadering volgen en stemmen, bij elkaar in 1 overzicht. Realtime!

Naast de bovenstaande mogelijkheid is het bij OnlineStemtool ook mogelijk om de stemperiode voor aanvang van de vergadering online open te zetten. Op deze manier kan uw organisatie alle leden de mogelijkheid bieden om al voor aanvang van de vergadering anoniem en digitaal hun stem uit te laten brengen. De stemresultaten zijn ondertussen voor de organisatie realtime inzichtelijk in het dashboard van het klantaccount.

OnlineStemtool is ook de ideale tool voor organisaties die de stemresultaten direct na het sluiten van de vergadering willen presenteren.

De voordelen van online stemmen:

Efficiëntie en tijdswinst: Met OnlineStemtool kunnen organisaties hun stemprocedures aanzienlijk versnellen. Het traditionele stemproces, dat vaak tijdrovend en omslachtig is, wordt geoptimaliseerd door middel van een digitaal platform. Het resultaat? Een significante vermindering van administratieve taken en een aanzienlijke tijdsbesparing.

Toegankelijkheid: Dankzij OnlineStemtool wordt de drempel voor participatie verlaagd. Leden hoeven niet langer fysiek aanwezig te zijn om hun stem uit te brengen. De tool is gebruiksvriendelijk en toegankelijk op verschillende apparaten.

Gegevensbeveiliging en betrouwbaarheid: Bij OnlineStemtool worden alle gegevens versleuteld en opgeslagen op een beveiligde server, waardoor de vertrouwelijkheid gewaarborgd blijft. Bovendien kan het systeem de integriteit van de stemmen garanderen.

Gebruiksvriendelijke interface: OnlineStemtool is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De intuïtieve interface maakt het voor alle organisaties eenvoudig om de tool te gebruiken, zelfs zonder uitgebreide technische kennis. Dit maakt het stemproces efficiënt en zorgt voor een soepele gebruikerservaring.

Neem contact met ons op en we informeren u graag over de mogelijkheden.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia