Open / sluit het menu
Online Stemtool

Vraag van de week: wanneer een wegingsfactor

Er zijn verschillende aanvullende opties waarvan je gebruik kunt maken en zo ook van een wegingsfactor. 

Wanneer is een wegingsfactor van toepassing?
Een wegingsfactor is van toepassing als de ene stem zwaarder meetelt dan de andere stem. Zo heeft Glastuinbouw Nederland online haar vergadering gehouden met een gewogen stemming. Iedere stemgerechtigde ontving een unieke stemcode met daarbij een wegingsfactor. 

Hoe werkt een wegingsfactor?
Wanneer er een wegingsfactor bij jouw stemming van toepassing is, dan lever je een lijst aan met het aantal gewichten dat iedere stemcode dient te krijgen. Aan ieder gewicht kan een stemcode worden gekoppeld. Zo kan een stemcode een gewicht krijgen van 10, dan telt deze stemcode 10 keer zwaarder mee dan een stemcode met een gewicht van 1. 

Iedere stemming krijgt een eigen stemwebsite waarin de vragen met antwoordmogelijkheden staan. Via deze stemwebsite genereren wij de unieke stemcodes en koppelen hieraan de gewenste wegingsfactor. Vervolgens worden de stemcodes geëxporteerd en ontvangt iedere stemmer de juiste code met het bijhorende gewicht. Je kunt ervoor kiezen om de uitnodiging met stemcodes en de link van de stemwebsite te laten versturen door de OnlineStemtool. Dan zorgen wij dat de juiste stemcode terecht komt bij de juiste stemmer. Indien je ervoor kiest om zelf de stemcodes te verdelen onder de stemgerechtigden, dan ontvang je een beveiligd bestand met daarin de unieke stemcodes.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia