Open / sluit het menu
Online Stemtool

De drie meest gestelde vragen

Inmiddels is het online vergaderen het nieuwe normaal en zo ook het houden van een online stemming. Wij begrijpen dat het een aantal vragen met zich meebrengt of dat je je afvraagt welke optie voor jouw stemming van toepassing is. Daarom hebben wij de drie meest gestelde vragen voor je toegelicht.

Kan ik tijdens de stemperiode zien hoeveel stemmers al zijn of haar stem heeft uitgebracht?
Ja. Jullie ontvangen een klantaccount waarin je realtime de stemresultaten kunt bekijken. In dit klantaccount worden om de 5 seconden de resultaten ververst, waardoor je direct de huidige status van de stemuitslag kunt bekijken. Dit kan handig zijn wanneer je tijdens een vergadering een minimumaantal stemmen nodig hebt om een wijziging door te voeren. Daarnaast kun je bij de online vergadering dit scherm eenvoudig delen, zodat alle deelnemers van de vergadering de uitslag ook direct kunnen zien.

Wanneer is een wegingsfactor van toepassing?
Een wegingsfactor is van toepassing als de ene stem zwaarder meetelt dan de andere stem. Zo heeft Glastuinbouw Nederland online een haar vergadering gehouden met een gewogen stemming. Iedere stemgerechtigde ontving een unieke stemcode met daarbij een wegingsfactor. 

Hoe ziet een mailing eruit wanneer ik de stemcodes door Onlinestemtool.nl laat versturen naar de stemgerechtigden?
De mailing ziet er overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit. Bekijk hier een voorbeeld. Hierin staat de datum en tijd, maar ook voor welke stemming zij een stem kunnen uitbrengen. Daarnaast wordt er stapsgewijs uitgelegd hoe stemgerechtigden een stem kunnen uitbrengen met daarbij een link naar de stemwebsite. Uiteraard kun je zelf ook wijzigingen hierin doorgeven of extra informatie in deze mail toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de link van online vergadering of extra informatie over de stemming.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool.nl :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNMTKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia

Contactgegevens

Straat en huisnummer Bankaplein 3  
Postcode en plaats 2585 EV Den Haag   
Telefoonnummer 085- 06 54 618  
E-mailadres info@onlinestemtool.nl

Social media

OnlineStemtool op Instagram
OnlineStemtool op LinkedIn
OnlineStemtool op Twitter
OnlineStemtool op YouTube
OnlineStemtool op Facebook